Program de procesare al comenzilor: Luni - Vineri: 08:00 - 16:00

Termeni si conditii

1. Despre Noi, Termeni si Definitii

1.1. Despre Desert Online

Desert Online este un magazin de tip e-commerce care ofera Cumparatorilor/Clientilor sai posibilitatea de a cumpara online Produsele comercializate de catre S.C. Desert Online S.R.L.. Achizitia Produselor se face pe baza Comenzilor plasate pe Site sau, in cazuri exceptionale, prin e-mail, telefon sau alte aplicatii de mesagerie scrisa.

Ne puteti contacta prin urmatoarele mijloace:

Prin e-mail la office@desertonline.ro – pentru intrebari referitoare la procedura de plasare a comenzilor, metode de plata, metode de livrare, cereri de returnare etc.

Prin telefon la numarul: 0737 274 580

Prin posta la adresa: Str. Novaci Nr. 7, Bloc P52, Scara 1, Ap. 2, Sector 5, Bucuresti.

1.2. Termeni si Definitii

Desert Online – este denumirea comerciala a S.C. Desert Online S.R.L., avand sediul social in Str. Novaci Nr. 7, Bloc P52, Scara 1, Ap. 2, Sector 5, Bucuresti, avand numar de ordine in Registrul Comertului  J40/13978/2012, cod unic de inregistrare fiscala RO30955662, punct de lucru in Str. Novaci Nr. 7, Bloc P52, Scara 1, Ap. 2, Sector 5, Bucuresti.

Vanzator – Desert Online sau orice partener din cadrul Desert Online.

Cumparator – persoana fizica/persoana juridica sau orice entitate juridica care isi creeaza un Cont pe Site si plaseaza o Comanda. 

Client – persoana fizica/persoana juridica care are sau obtine acces la Continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Desert Online (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre Desert Online si acesta, si care necesita crearea si utilizarea unui Cont. 

Utilizator – orice persoana fizica/juridica inregistrata pe Site, care prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice Site-ului din sectiunea Termeni si Conditii. 

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului plasarea si transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator precum si istoricul Cumparatorului pe Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Produse si Servicii, etc.). 

Site – domeniul www.desertonline.ro si subdomeniile acestuia. 

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Produse si Servicii de pe Site. 

Produse si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat. 

Contract – reprezinta Contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, nefiind necesara prezenta fizica simultana a acestora. 

Continut

• toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic; 

• continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil; 

• orice informatie comunicata Cumparatorului prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta; 

• informatii legate de Produsele si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada; 

• informatii legate de Produsele si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada; 

• date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia. 

• Document – Termeni si Conditii. 

• Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Produselor si Serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta. 

• Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Produselor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

2. Reguli Generale de Utilizare a Site-ului

2.1. Accesarea, vizitarea si/sau cumpararea produselor

Accesarea, vizitarea si/sau cumpararea produselor prezentate pe Site implica acceptarea Termenilor si Conditiilor enumerate mai jos.

Pentru a fi informat despre toate conditiile de utilizare ale acestui Site, va rugam sa parcurgeti toate sectiunile urmatoare.

Desert Online in calitate de proprietar al Site-ului, isi rezerva dreptul de a face modificari si actualizari ale acestor Termeni si Conditii, precum si ale ofertei, fara o notificare prealabila si fara precizarea motivelor. De asemenea, Desert Online isi rezerva dreptul de a corecta eventualele omisiuni si erori in afisare care pot surveni in urma unor greseli de dactilografiere sau erori ale programelor software. Va rugam sa cititi cu atentie Termenii si Conditiile, de fiecare data cand folositi Site-ul. Folosirea fara acordul scris al Desert Online a oricaror elemente regasite in Site, chiar daca aceste elemente nu poarta marcaje de protectie, atrage dupa sine consecintele prevazute de legislatia in vigoare.

2.2. Inregistrarea ca Utilizator

Site-ul poate fi accesat in mod gratuit, iar simpla navigare prin paginile acestuia nu este conditionata de inregistrarea ca Utilizator. Pentru a beneficia insa de anumite servicii oferite de Site, precum achizitionarea Produselor si Serviciilor oferite de Desert Online, primirea Newsletter-ului Desert Online sau verificarea statusului/situatiei unei comenzi proprii, va trebui sa va inregistrati ca Utilizator.

Inregistrarea ca Utilizator presupune citirea si acceptarea in prealabil de catre dvs. a Termenilor si Conditiilor de utilizare a Site-ului precum si a Politicii de Confidentialitate a acestuia.

Aceste reglementari constituie baza contractuala a raporturilor dintre Utilizator si Desert Online.

Intrucat prevederile Termenilor si Conditiilor de utilizare si Politicii de Confidentialitate pot fi modificate, va rugam sa le recititi periodic. In cazul in care nu veti mai fi de acord cu aceste prevederi, va rugam sa nu mai accesati/folositi serviciile Desert Online.

Daca folositi acest Site, sunteti direct responsabil cu privire la pastrarea confidentialitatii datelor de acces in Contul dvs de Utilizator creat pe Site si sunteti de acord sa va asumati responsabilitatea pentru toate actiunile efectuate din Contul dvs.

In cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii unui Utilizator/Cumparator pe Site, Desert Online isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul acestuia in vederea efectuarii sau plasarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, daca actiunile Utilizatorului/Cumparatorului ar putea prejudicia in vreun fel Desert Online. In oricare din aceste cazuri, Utilizatorul/Cumparatorul se poate adresa in scris utilizand formularul de contact disponibil pe Site pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea acestor masuri mentionate.

Vanzatorul poate anula Comanda efecutata de catre Cumparator, in urma unei notificari in prealabil adresate Cumparatorului, fara nici o obligatie ulterioara a vreuneia din parti fata de cealalta, sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune/interese in urmatoarele cazuri:

a) Neacceptarea platii de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online cu cardul;

b) Invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Desert Online, in cazul platii online cu cardul;

c) Datele furnizate de catre Client/Cumparator pe Site sunt incomplete si/sau incorecte.

In cazul in care adresa de e-mail pusa la dispozitie de catre Utilizator la crearea Contului este incorecta/invalida, Desert Online isi rezerva dreptul de a dezactiva/sterge respectivul Cont fara nici o notificare in prealabil.

Desert Online isi rezerva dreptul de a inchide Conturi de Utilizator, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri, sau de a refuza vanzarea de produse, la propria sa discretie.

2.3. Date Personale

Prin inregistrarea ca Utilizator pe Site, va vom solicita o serie de date personale, precum numele si prenumele, adresa de e-mail, iar in cazul persoanelor juridice sau oricarei entitati juridice, vom solicita numele Firmei si/sau Numarul de Identificare/Inregistrare la Registrul Comertului, care sa permita identificarea dvs. ca Utilizator al Site-ului.

Aceste informatii sunt necesare pentru procesarea corecta si eficienta a comenzii plasate. Informatiile personale nu sunt transferate catre alte terte parti, nici de catre Desert Online , nici de catre transportatori. Aveti grija sa completati formularul corect si sa indicati persoanele la care se va face facturarea si livrarea. Adresa de e-mail si numarul de telefon sunt importante deoarece informatiile legate de comanda si produsele comandate vor fi transmise prin e-mail. O adresa de e-mail incorecta incetineste intregul proces de comanda a produsului. Mai mult de atat, Desert Online nu va putea sa va contacteze si sa va informeze asupra starii comenzii dvs.

De asemenea, pentru a va abona la Newsletter-ul sau alertele Desert Online, va trebui sa ne comunicati o adresa de e-mail valida precum si alte date legate de dvs. Va rugam sa accesati pagina Politica de Confidentialitate pentru a va informa cu privire la informatiile colectate de Desert Online si la modul in care acestea sunt folosite, precum si la drepturile cu privire la protejarea intimatii dvs.

3. Reguli de Cumparare

Pentru a cumpara si a intra in posesia Produselor si Serviciilor oferite spre vanzare pe Site, este necesara parcurgerea urmatoarelor etape:

a) Utilizand meniul principal afisat pe Site, navigati prin categoriile de produse. Daca stiti exact produsul care il cautati, puteti introduce un cuvant cheie asociat Produsului sau numele Produsului in sectiunea “Cauta produsul dorit”. Odata ce ati gasit Produsul potrivit cerintelor dvs., alegeti culoarea/greutatea Produsului, daca exista aceasta optiune, sau cantitatea in cazul in care doriti mai mult de o singura bucata/Produs, si apasati pe butonul “Adauga in cos”.

b) Inregistrarea dvs. ca Utilizator/Client al Site-ului.

c) Autentificarea dvs. ca Utilizator/Client al Site-ului folosind adresa de e-mail si parola pe care le-ati furnizat la momentul inregistrarii dvs. pe Site.

d) Adaugarea adresei de livrare a Produselor din Comanda plasata pe Site, aceasta fiind absolut necesara pentru Comenzile care sunt efectuate prin serviciul de curierat Fan Curier. La completarea adresei de livrare, va rugam sa verificati ca aceasta sa fie completa si corecta, intrucat Site-ul va transmite la randul lui informatiile catre serviciul de curierat Fan Curier. Daca adresa de livrare nu este aceeasi cu adresa de facturare, indicati acest lucru prin bifarea optiunii “Adresa de facturare difera de adresa de expediere” si completati “Adresa pentru livrare”.

e) Alegeti metoda de livrare.

f) Alegeti metoda de plata. Pentru Comenzile la care s-a optat plata cu ramburs (numerar la livrare), coletul este predat de curier dupa incasarea contravalorii Comenzii. Pentru Comenzile la care s-a optat pentru plata cu cardul sau plata prin transfer bancar/ordin de plata, in conditiile reglementate la Capitolul 7, costul final va contine pretul Produselor comandate cu TVA inclus, pretul livrarii si, daca este cazul, pretul timbrului verde, in confirmitate cu dispozitiile HG448/2005.

Precizam ca intre data lansarii comenzii de catre dvs. si data confirmarii comenzii de catre Desert Online, stocul de produse se poate epuiza, caz in care veti fi contactat telefonic sau prin e-mail pentru modificarea comenzii.

Prin plasarea unei Comenzi electronice sau telefonice pe Desert Online, sunteti de acord cu forma de comunicare (e-mail sau telefonic) prin care Site-ul isi deruleaza operatiunile.

3.1. Procesare Comenzi

In momentul in care un Utilizator lanseaza o comanda, aceasta intra in stadiul de proceare (stadiu in care se verifica datele Clientului, adresa de livrare, Produsele comandate si disponibilitatea lor). Automat sistemul va genera o copie a Comenzii pe care o veti primi pe adresa de e-mail trecuta in formularul de inregistrare si care va fi folosita pentru diferite informari sau alerte. Daca nu ati primit aceasta confirmare a inregistrarii Comenzii pe adresa dvs. de e-mail, este posibil ca aceasta sa fie gresita, sa ajunga cu o intarziere de 2-3 zile (Yahoo, Gmail) sau sa fie in folderul Junk/Spam.

Dupa aceasta etapa, Comanda va fi in stadiu de livrare (Comanda a fost predata curierului), sau va fi anulata in cazul Clientilor cu antecedente anterioare: nu au ridicat Comenzi, nu pot fi contactati telefonic sau prin e-mail, nu au fost gasiti la adresa de livrare de mai multe ori.

Site-ul isi rezerva dreptul de a accepta sau anula o Comanda.

4. Produse si Preturi

4.1. Produse

Imaginile sunt prezentate pe Site cu titlu de exemplu, iar produsele efectiv livrate pot diferi de imagini in orice mod (culoare, forma, aspect etc.), datorita faptului ca o parte din Produse sunt facute manual. De asemenea, in ceea ce priveste culorile, acestea pot fi influentate de setarile si caracteristicile dispozitivului pe care sunt afisate/receptionate.

4.2. Preturi

Pretul produselor este cel afisat pe site, cu exceptia situatiei in care exista o eroare de actualizare/modificare a acestuia. Toate preturile produselor afisate pe Site sunt in RON (Lei) si includ TVA.

Preturile finale de cumparare pot fi preturi sugerate de catre producatori sau furnizori, sau pot fi estimate in functie de preturile standard practicabile la nivelul industriei Produsului comercializat. Preturile finale de cumparare pot sa nu reprezinte cele mai competitive preturi de pe un anumit segment de Produse sau pentru o anumita perioada.

Taxele de transport sau de livrare nu sunt incluse in pretul produselor, cu exceptia anumitor oferte/promotii care vor fi aduse la cunostiinta dvs., daca va fi cazul, prin intermediul mijoacelor de comunicare electronica (e-mail, SMS) sau direct pe site.

Costurile de transport sunt fixe pentru fiecare comanda in parte, acestea nu depind de destinatie, si dimensiune, ci doar de greutate (pana la greutatea maxima de 17kg). Ne rezervam dreptul de a modifica preturile ca urmare a schimbarii cursului de schimb valutar sau a situatiei de pe piata mondiala. Din momentul in care vanzatorul a confirmat comanda cumparatorului, preturile nu mai pot fi schimbate.

In anumite intervale de timp, Desert Online poate oferi clientilor transport gratuit peste o anumita valoarea cosului total de cumparaturi aferent unei comenzi individuale. Valoarea acestuia, precum si durata de valabilitate a ofertei, sunt strict la latitudinea Desert Online si nu angajeaza pe aceasta in nici o obligatie financiara si/sau contractuala.

De asemenea, pentru Produsele care nu se afla in stoc la momentul plasarii Comenzii, Desert Online nu se obliga si nu isi ia angajamentul de a le livra ulterior si nu asigura mentinerea pretului si conditiilor comerciale existente la data Comenzii.

5. Livrare

Livrarea in tara a Produselor comandate se face prin societatea de curierat Fan Curier, intr-un termen de 1-5 zile lucratoare. Exceptie prezinta comenzile care contin produse ce necesita prelucrare, caz in care livrarea se face in termen de 3-7 zile lucratoare sau in termenul specificat telefonic.

Costul livrarii in Romania este de 20 RON pentru coletele de 1kg (pentru fiecare kg suplimentar se adauga 1,1 RON), pentru localitatile principale in care Fan Curier face livrari fara costuri suplimentare

Pentru localitatile aflate in afara acestor zone acoperite de Fan Curier se plateste suplimentar o taxa de functie de numarul de km dus-intors de la localitatea principala. Clientii vor fi informati la momentul confirmarii Comenzii despre acest cost suplimentar.

In momentul finalizarii Comenzii, pretul transportului apare in Comanda. Daca intervin suplimentari de Produse, schimbari de adresa sau alte evenimente neprevazute, la momentul confirmarii telefonice a expedierii Comenzii, veti fi informat despre costul exact al livrarii acestuia.

Pentru orice taxa percepeuta in plus la transport, va puteti adresa imediat prin e-mail la office@desertonline.ro

Comenzile plasate si primite vineri dupa ora 16:00 se considera intrate lunea urmatoare dimineata la ora 08:00.

Nu putem efectua livrari la casute postale.

6. Receptie

Receptia Comenzilor plasate pe Site trebuie facuta obligatoriu de persoana care a plasat Comanda. Nu se accepta reclamatii transmise de alta persoana decat cea indreptatita sa receptioneze produsele. Orice reclamatie referitoare la receptia Produselor se face in maxim 24 ore de la primirea coletului/coletelor. Dupa acest termen, receptia Produselor se considera a fi efectuata in bune conditii si NU se accepta reclamatii ulterioare, exceptand cazurile de nefunctionalitate a Produselor, caz in care se aplica regulile de retur si/sau garantie.

Se considera ca data a receptiei Produselor de catre Cumparator, data la care Produsul a fost primit de catre acesta si s-a semnat documentul de predare/primire a coletului.

7. Modalitati de Plata

Pentru efectuarea platii Comenzilor plasate pe Site, puteti alege una dintre urmatoarele metode de plata disponibile:

7.1. Plata cu ramburs/numerar la curier:

Daca ati ales sa platiti prin sistem ramburs/numerar la curier, dupa plasarea Comenzii pe Site veti primi prin e-mail toate informatiile relevante pentru Comanda dvs., sub forma unei facturi proforme, urmand sa efecutati plata Produsului in momentul primirii coletului catre persoana care efectueaza livrarea (curier).

S.C. Desert Online S.R.L. prin magazinul sau www.desertonline.ro vinde online produsele sale, plata facandu-se direct la curier, respectiv firma de curierat Fan Curier.

7.2. Online cu card bancar de Debit sau Credit:

Daca ati ales sa platiti online cu un card bancar de Debit sau Credit, dupa finalizarea Comenzii pe Site, veti fi intampinat cu o pagina securizata pe platforma procesatorului nostru de plati LibraPay unde veti putea efectua plata in conditii depline de securitate. Site-ul nu colecteaza si nu inregistreaza nici o informatie legata de cardul dvs. bancar.

7.3. Transfer bancar (ordin de plata):

Daca ati ales sa platiti prin transfer bancar (ordin de plata), dupa finalizarea Comenzii pe site, veti fi intampinat de o pagina cu confirmarea Comenzii si veti gasi afisate toate informatiile relevante pentru comanda si plata. Aceste informatii le veti primi si prin e-mail la adresa furnizata de dvs. in Contul dvs. de Utilizator, sub forma unei facturi.

In procesul efectuarii platii prin transfer bancar (ordin de plata), trebuie sa mentionati la sectiunea Detalii ale ordinului de plata, numarul de factura primite prin e-mail, care reprezinta confirmarea Comenzii plasate. Dupa efectuarea platii prin transfer bancar (ordin de plata), va rugam sa ne trimiteti o confirmare de plata la adresa office@desertonline.ro in maximum 24 ore.

8. Facturarea

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, insotita de Declaratia de Conformitate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii confirm cu legislatia in vigoare.

In cazul in care se doreste o refacturare, modificarea datelor de facturare presupune stornarea facturii initiale si emiterea unei noi facturi. Refacturarea se poate face doar in cardul aceleiasi luni contabile in care a fost emisa factura initiala pentru care se doreste schimbarea. Va rugam sa tineti cont de faptul ca refacturarea este posibila doar in urmatoarele situatii: persoana juridica – persoana juridica sau persoana fizica – persoana juridica, nu si persoana juridica – persoana juridica – persoana fizica.

9. Transferul dreptului de proprietate asupra Produselor

Dreptul de proprietate asupra Produselor va fi transferat la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

10. Returnare

Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform dispozitiilor O.G. 34/2014, in termen de 10 zile calendaristice de la data receptiei coletului si in aceeasi stare in care au fost receptionate, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Returnarea Produselor se va face pe cheltuiala Clientului. Contravaloarea Produselor comandate se va returna in termen de maxim 14 zile calendaristice de la data notificarii in scris a intentiei de returnare, cu conditia ca in acest termen, Produsul sa reintre in posesia Vanzatorului si sa fie in perfecta stare. In cazul in care Produsul returnat de catre Cumparator intarzie sa ajunga la Vanzator, suma reprezentand contravaloarea acestuia (din care se scad cheltuielile de transport), se va returna numai dupa receptia fara obiectiuni de catre Vanzator a Produsului returnat.

La returnarea unui Produs, trebuie mai intai sa ne contactati, formuland in scris pe e-mail sau prin posta o notificare a intentiei de retur si a motivelor renuntarii Produsului. Necesitatea prezentarii motivelor de retur de catre Cumparator nu este o conditie de acceptare a returului, ci doar un element de monitorizare interna a comertului online. Este responsabilitatea dvs. sa va asigurati de sosirea in stare buna a Produsului la sediul S.C. Desert Online S.R.L.: Str. Novaci Nr. 7, Bloc P52, Scara 1, Ap. 2, Sector 5, Bucuresti. Pentru a putea beneficia de returnare, Produsul trebuie sa fie nedeteriorat, sa nu fi fost folosit si sa fie insotit de o copie a facturii si a documentului de plata. In vederea efectuarii returului, aveti obligatia sa ambalati Produsul intr-un ambalaj care sa-i asigure integritatea. Produsele care contin accesorii se returneaza doar in cazul in care nu sunt descompletate (contin setul intreg de piese) si nu sunt deteriorate si/sau folosite.

Un Produs este considerat deteriorat si/sau folosit daca prezinta modificari fizice, pete de murdarie, arsuri, taieturi etc. Orice semn de uzura existent pe Produs atrage anularea dreptului de returnare, fiind considerat Produs folosit. Deteriorarile cauzate de nerespectarea conditiilor de utilizare, atrag anularea dreptului de returnare/garantie.

Returnarea se considera finalizata cand Desert Online a receptionat Produsele returnate, constatand printr-un proces verbal starea in care acestea se afla. In cazul in care Produsul receptionat in urma returului este uzat si/sau deteriorat, Cumparatorul va fi notificat comunicandu-i-se faptul ca returul nu se accepta si Produsul achizitionat urmeaza sa-i fie retrimis, Cumparatorul suportand taxele de transport.

Putem amana rambursarea pana la data la care primim inapoi Produsele sau pana la momentul la care ne-ati furnizat dovada ca ati trimis inapoi Produsele, fiind valabila data cea mai apropiata. 

Exceptie de la returnare o reprezinta Produsele achizitionate de persoane juridice, produsele folosite si/sau deteriorate. 

Contravaloarea cheltuielilor de transport a Produselor returnate la cererea Clientului, fara culpa Vanzatorului, se suporta de catre Client.

10.1. Declaratia de Conformitate si Garantie

Produsele cumparate prin intermediul acestui Site beneficiaza de o declaratie de conformitate, daca este cazul, in care se specifica numarul lotului, data expirarii, cantitatea. De asemenea, acolo unde se solicita, se pot comunica si reteta sau instructiunile de utilizare a produslui. In cazul aparatelor electronice se elibereaza certificate de garantie.

Site-ul nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi facuta vinovata pentru pagubele aparute prin folosirea necorespunzatoare a produselor achizitionate prin intermediul acestui Site deoarece ele sunt etichetate corespunzator iar utilizarea lor defectuoasa sau pentru alte destinatii decat cele mentionate este numai responsabilitatea Cumparatorului.

11. Erori de livrare

In cazul in care, cu ocazia livrarii, se intampla sa vi se livreze din greseala un alt Produs decat cel comandat, un alt numar de Produse, un Produs de alta culoare/greutate sau daca exista orice alta problema cu privire la receptia Produsului, va rugam sa ne contactati in termen de maxim 24 de ore de la receptie la adresa de email office@desertonline.ro sau la numarul de telefon 0737 274 580.

Produsele care prezinta la livrare neconformitatile mai sus specificate, se pot returna fara implicarea unor costuri suplimentare din partea cumparatorului, in urma unei notificari scrise in care se va specifica natura lipsei de conformitate. Cumparatorul poate solicita returnarea contravalorii Produsului sau inlocuirea cu unul conform. Daca nu se poate inlocui Produsul cu unul conform, se va restitui contravaloarea Produsului.

12. Declaratie de conformitate

S.C. Desert Online S.R.L. asigura, garanteaza si declara pe propria raspundere, conform prevederilor art.5. din Hotararea Guvernului nr. 1022 / 2002 privind regimul produselor si serviciilor care pot pune in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii si protectia mediului, si a legislatiei UE in vigoare, ca Produsele prezentate pe Site nu pun in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii, nu produc un impact negativ asupra mediului si sunt in conformitate cu standardele respectate de producator si mentionate in fisa tehnica a Produselor.

13. Recenzii, Comentarii, Comunicari si alte Tipuri de Continut

Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de Continut: trimite sugestii, idei, pune intrebari, propune articole sau, alte tipuri de materiale, atat timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, eronat si nu incalca dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietatii intelectuale; nu contine virusi informatici, comunicari comerciale, politice, care instiga la ura sau intoleranta pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuala, mesaje colective sau alte forme de spam. In vederea postarii de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de Continut, nu puteti folosi adrese de e-mail sau identitati false. Desert Online isi rezerva dreptul, dar nu are obligatia de a elimina sau edita toate tipurile de Continut postate de catre Utilizatori si nu are obligatia de a revedea periodic acest Continut. Odata cu postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de Continut pe Desert Online, transmiteti, in afara cazurilor in care Site-ul indica altfel, drepturile de proprietate intelectuala, in mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate. Desert Online are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica, distribui materialele postate de catre Utilizatori, prin orice mijloc de comunicare in masa, din orice tara. Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de Continut pe Desert Online, cedati dreptul Site-ului de a folosi numele dvs. in relatie cu materialele postate; garantati ca detineti sau controlati intr-o alta forma, dreptul de proprietate intelectuala asupra materialelor pe care le postati; ca materialele postate nu violeaza nici una din conditiile de postare ale recenziilor, comentariilor, comunicarilor si alte forme de Continut din partea Utilizatorilor, ale Desert Online.

Desert Online are dreptul, dar nu obligatia de a monitoriza, edita sau sterge, orice tip de Continut sau activitati ale Utilizatorilor pe Site. Desert Online nu este responsabil si nu isi asuma responsabilitatea pentru nici unul dintre materialele postate de catre alte terte parti pe Site. Desert Online are dreptul de a nu publica toate comentariile si articolele propuse de catre Utilizatori.

14. Proprietatea Intelectuala

Intregul continut al Site-ului www.desertonline.ro incluzand texte, imagini, grafice, butoane, programe, elemente de grafica web, scripturi si orice alte date, precum si combinarea acestora intre ele, este proprietatea Desert Online si este protejat conform Legii Drepturilor de Autor si Legilor privind Dreptul de Proprietate Intelectuala si Industriala. Folosirea fara acordul scris a Desert Online a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

Nu puteti folosi cadre (frame-uri in limbajul HTML) sau tehnici de incadrare (framing techniques in limbaj HTML) pentru marci, logo-uri, brand-uri sau alte informatii protejate de Legea Copyright-ului (inclusiv texte, interfete, formulare) care apartin Desert Online, fara a detine o permisiune scrisa in prealabil, din partea Desert Online.

Desert Online garanteaza Utilizatorului, in interes personal, acces limitat pe acest site si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral Site-ul, de a reproduce partial sau integral Site-ul, de a copia, de a vinde sau revinde, sau de a exploata Site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor Desert Online, fara acordul scris al acestuia.

Este permisa crearea limitata, revocabila si neexclusiva a hyperlinkurilor catre pagina de index a Site-ului sau catre orice pagina care prezinta Produse si Servicii oferite de Desert Online, atat timp cat aceasta actiune nu pune imaginea si serviciile Desert Online intr-o lumina falsa, inselatoare, derogatorie sau ofensiva. Nu puteti folosi logo-ul firmei sau alte proprietati grafice sau marci afisate pe Site, ca parte a hyperlinkurilor fara a detine o permisiune scrisa in prealabil, din partea Desert Online

Incalcarea drepturilor de autor poate fi semnalata la adresa de email office@desertonline.ro.

15. Confidentialitatea datelor personale – GDPR

Desert Online respecta legile in vigoare privind confidentialitatea datelor. Desert Online nu incurajeaza SPAM-ul, nu furnizeaza datele dumneavoastra de contact unor terti (persoane fizice sau juridice), nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese de e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulga adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site.

Tipul de prelucrare a datelor cu caracter personal efectuat de catre Desert Online nu creeaza obligația de notificare a Autoritații Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, avandu-se in vedere prevederile articolului 1 din Decizia nr. 200 din 14 decembrie 2015 emisă de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Totusi, scutirea de obligația de a notifica autoritatea de supraveghere nu va exonera operatorul Desert Online in sensul Legii nr. 677/2001, de indeplinirea celorlalte obligatii care ii revin potrivit dispozițiilor legale aplicabile in domeniul protecției datelor cu caracter personal, cu precadere a celor privind asigurarea drepturilor persoanelor vizate, precum si a confidențialitatii si securitatii datelor.

Orice Utilizator care a furnizat explicit pe Site adresa sa de e-mail, poate opta ca aceasta sa fie stearsa din baza de date a Site-ului. Pentru a sterge informatiile furnizate de dvs. din baza de date, este suficient sa ne contactati si sa solicitati acest lucru prin e-mail la office@desertonline.ro

Desert Online garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise de catre Clienti prin sistemul sau informatic. Desert Online nu isi asuma insa responsabilitatea pentru pierderile de informatii cauzate de orice defectiuni sau erori ale softului cu care este conceput si gazduit Site-ul. De asemenea, Desert Online nu raspunde pentru defectiunile care pericliteaza securitatea serverului pe care este gazduit Site-ul si nu raspunde pentru actiunile tertilor indreptate impotriva Site-ului si/sau a Clientilor sai.

La efectuarea unei Comenzi si/sau la inregistrarea dvs. drept abonat la Newsletter-ul Desert Online, vom stoca informatiile dvs. personale. Prin acestea, acceptati faptul ca stocam informatiile de care avem nevoie pentru a finaliza Comanda dvs. si sunteti de acord sa primiti pe viitor materiale promotionale prin orice mijloace de comunicare (telefon, SMS, e-mail, sisteme automatizate de trimitere a newsletterelor etc.) din partea Desert Online. 

Utilizatorul raspunde de veridicitatea datelor introduse pe Site, in timpul crearii Contului si pentru toate activitatile care survin prin accesarea Contului si parolei personale. Desert Online nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei Utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea Contului si parolei sale.

Vanzatorul se obliga sa respecte Cumparatorului drepturile prevazute de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, publicata in M. Of. Nr. 790 din 12 decembrie 2001 si normelor emise in aplicarea acesteia si va utiliza baza de date pentru a trimite corespondenta. Datele furnizate nu vor fi difuzate catre terti.

La cererea expresa a Cumparatorului, Vanzatorul va asigura acestuia dreptul de acces, dreptul de interventie , dreptul de opozitie, dreptul de rectificare sau dreptul de stergere a datelor, in conformitate cu dispozitiile Legii nr.677/2001. Pentru exercitarea acestor drepturi, Cumparatorul va trimite Vanzatorului pe adresa de e-mail office@desertonline.ro sau prin posta la adresa Str. Novaci Nr. 7, Bloc P52, Scara 1, Ap. 2, Sector 5, Bucuresti, o cerere intocmita în forma scrisa, datata si semnata, in care va specifica in detaliu solicitarea.

Datele personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau alte verificari legale, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.

16. Conciliere

In cazul in care exista situatii/probleme care nu par a putea fi rezolvate apeland la operatorul serviciu clienti al magazinului online Desert Online, va rugam sa le semnalati in scris la adresa de mail office@desertonline.ro si veti fi contactat in termen de maxim doua zile lucratoare de catre persoana responsabila pentru concilierea amiabila a Clientilor nemultumiti.

17. Solutionarea litigiilor

Prezentul Contract este supus Legii Romane. Eventualele litigii aparute intre Desert Online si Clienti/Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.

18. Forta Majora

Desert Online, afiliatii si/sau in general furnizorii de Produse sau Servicii catre Desert Online nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa Desert Online. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare a echipamentului tehnic folosite de Desert Online, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusi informatici, accesul neautorizat in sistemele Desert Online, erorile de operare, precum si cazurile de forta majora stipulate de Legislatia Romana in vigoare.

19. Publicitate

Desert Online poate afisa, in paginile sale, reclame la Produsele din oferta sa precum si la Produse sau Servicii apartinand tertilor. Prin utilizarea Desert Online si prin acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare ale acestuia si a Politicii de Confidentialitate, va exprimati in mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicari cu caracter comercial.

20. Prezentarea Ofertei

Desert Online isi rezerva dreptul de a opera oricand, orice modificari asupra preturilor si datelor tehnice prezentate pe Site, fara o instiintare in prealabil. Datele tehnice prezentate pe Site au caracter informativ si nu reprezinta o obligatie contractuala. Fotografiile/Imaginile afisate pe Site au caracter informativ si pot exista diferente intre acestea si Produs.

21. Promotii

Site-ul isi stabileste singur regulamentele promotiilor si a concursurilor pe care le organizeaza. Aceste regulamente sunt aduse la cunostiinta eventualilor participanti numai prin intermediul Site-ului sau prin mesaje de posta electronica. De promotii beneficiaza doar acele Comenzi care respecta intocmai regulile afisate pe Site. De asemenea, promotiile se aplica doar Comenzilor care sunt inregistrate in perioada de timp in care promotia este valida si numai in limita stocului disponibil. Site-ul garanteaza disponibiltatea in stoc a Produselor pentru promotie si o poate intrerupe sau anula in orice moment fara nici o notificare in prealabil.

Site-ul nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele erori generate de disfunctionalitati tehnice independente de vointa sa. In eventualitatea aparitiei unor astfel de erori, echipa Desert Online se angajeaza sa solutioneze problema in cel mai scurt timp posibil de la sesizarea ei.

21. Baza legala

Termenii si conditiile prezentate respecta legislatia in vigoare: Legea 365/2002 privind comertul electronic, Legea 51/2003 pentru aprobarea OG 34/2014 privind dreptul consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii precum si pentru modificarea si completarea unor acte, Legea nr. 296 din 28 iunie 2004 republicata si actualizata, privind codul consumului completata cu legislatia romana in vigoare cu privire la protectia consumatorului, si in special Legea nr. 449 din 12 noiembrie 2003 (republicata si actualizata) privind vanzarea produselor şi garantiile asociate acestora, Legea nr. 193 din 6 noiembrie 2000 (*republicata*) privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori.

22. Reguli referitoare la persoane juridice

Dispozitiile privitoare la achizitionarea produselor sunt aplicabile si persoanelor juridice, cu exceptia faptului ca persoana juridica nu are drept de returnare a produsului decat pentru neconformitati constatate la data receptiei Produselor.

23. Alte observatii

Site-ul nu raspunde de Continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi de pe acest Site (legaturi de natura comerciala sau publicitara). Raspunderea pentru aceste site-uri o poarta in intregime proprietarii acestora.

Orice tentativa de acces neautorizat la Site-ul www.desertonline.ro si orice incercare de frauda, va fi raportata autoritatilor competente. Orice conflict aparut intre compania S.C. Desert Online S.R.L. si Clienti, se incearca a fi rezolvat pe cale amiabila prin intelegere intre cele doua parti. In cazul in care acest lucru nu este posibil se vor aplica prevederile legale romanesti din acest domeniu, iar solutionarea conflictelor este de competenta instantelor romanesti.

23. Dispozitii finale

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu lansarea comenzii, Clientul accepta fara obiectiuni conditiile si termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu un contract valabil incheiat.

0